Podpisana pogodba za celovito obnovo in preureditev Prešernove domačije v sodoben muzejski kompleks

Ministrstvo za kulturo, 7. junij ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je z izvajalcem Kovinar - gradnje ST, d. o. o. podpisala pogodbo o obnovi in preureditvi Prešernove domačije v Vrbi v sodoben muzejski kompleks. Ministrstvo za kulturo je vsa sredstva za celovito obnovo v vrednosti okoli 2,9 milijona evrov zagotovilo iz evropskih sredstev in proračuna ministrstva. Celotna prenova bo končana do začetka leta 2026.

Državni sekretar Čelik Vidmar odprl razstavo Azija sredi Ljubljane: Življenje Skuškove zbirke

Ministrstvo za kulturo, 4. junij ― Državni sekretar Matevž Čelik Vidmar je v Slovenskem etnografskem muzeju odprl razstavo Azija sredi Ljubljane: Življenje Skuškove zbirke. Na razstavi je predstavljena bogata zbirka azijskih umetnin, ki jih je pred dobrimi sto leti mornariški oficir Ivan Skušek ml. prinesel ob vrnitvi v Ljubljano iz vojnega ujetništva na Kitajskem.

CEDilke, junij 2024

CED, 4. junij ― #uporabisvojglas Novosti programa Ustvarjalna Evropa * Dogodki, ki jih pripravljamo za vas * Zelene prakse * RAZPISI * MEDIA usposabljanje in povezovanje * KULTURA - ponudbe za partnersko sodelovanje v projektih * Priložnosti Ustvarjalna Evropa

Trajno urejamo prostore – Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Arhiv Republike Slovenije

Ministrstvo za kulturo, 4. junij ― Arhiv Repubike Slovenije (arhiv) se bo jeseni iz Gruberjeve palače preselil v prostore na Poljanski cesti 40. V Gruberjevo palačo pa se bodo preselili uprava Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), Služba za kulturno dediščino, Služba za razvoj in Center za preventivno arheologijo.
še novic